I söndags åt vi den här goda fläskfilén. Skär fläskfilén i skivor. Fläskfilé med gorgonzola400 g fläskfilé kryddad med salt och peppar5 dl vispgrädde8 st medelstora champinjoner1 röd paprikaca 200 g gorgonzola2 msk kalvfond0,5 dl mango chutney2 msk dijonsenap2 vitlöksklyftorsalt och pepparhackad persiljamaizena redning2 dl smakrik riven ostGör så här. 400 g fläskfilé
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Stek sedan fläskfilén på båda sidor och lägg över grönsaker och bacon. Fläskfilé baconbus, 4 pers. 600 g fläskfilé, i 2-3 cm tjocka skivor250 g cocktailtomater, halverade250 g champinjoner, skivade1 pkt bacon, strimlat (jag tog lufttorkad skinka 100 g)1 msk vetemjöl1 dl vatten2 dl crème frache2 msk sötstark senap1-2 vitlöksklyfta, pressad1 msk kalvfond2 dl riven ostSätt ugnen på 225°. 600 g fläskfilé
Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Tärna fläskfilén i lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. 1 fläskfilé. Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper
Då det inte riktigt är säsong på kalv så gör jag den på fläskfilé (och ta inte någon billig variant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Ha nu en underbar helg och njut mer än det egentligen är möjligt. Som varmrätt blev det fläskfilégratäng smaksatt av paprikaost, till det ugnsrostad potatis och en god sallad
400 g fläskfilé. Börja med att fräs fläskfilen med lite olja eller margarin så att porerna täpps igen. Lägg filén i en ugnssäker form och ställ den sen i ungnen i 15 minuter
Vi helstekte en fläskfilé i ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.