"Rakott krumpli" som det heter på ungerska kan översättas med "lagrad potatis" och görs med färdigkokt potatis, färdigkokta ägg och ungersk kryddig korv (exempelvis paprikasalami) som ger smak och karaktär åt rätten
Ta ut formen medpotatis och tryck till dem. Underbart. Natalie hittade ett recept på en ungnspotatis hon ville testa, sagt och gjort det gjorde vi, räkna ca 4 potatis per person, stora som golfbollar. 16 potatisSaltOlivoljaSvartpeppar4 pressade vitlöksklyftorSkala och koka potatisen i saltat vatten 6-7 minuter, slå av vattnet och låt ånga i 3 minuter (viktigt)Lägg dem i en braspanna eller eldfastform ringla över lite olivolja och flingsalt, baka den i ugnen 30-40 min i 190grader. 16 potatis
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
Knaprig kyckling i buljong med pocherat ägg, bacon. Blomkålsgratäng med chorizo, köttfärs och bacon. Köttfärsgratäng med bacon, champinjoner och purjolök
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Lägg rotfrukterna i en stor kastrull med grädden, salt och peppar. Denna gratäng blir väldigt krämig, och jag tycker den blir godast med olika rotfrukter i och inte bara potatis
Servera den råstekta potatisen tillsammans medägg, bacon, broccoli och ev. Krydda med salt och Piffi. Dottern väljer råstekt potatis, lättstekta ägg och lite ketchup
Dela potatisen grovt med en gaffel och blanda medägget. Kanske var det längtan efter mammas fiskgratäng medäggsås som spökade någonstans där bak i skallen när den blev till och var minst sagt lika god idag
För mig började det med att jag ville göra en sallad med tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Kåldolmar ska gärna serveras till kokt potatis och med gräddsås. Lägg kålhuvudet i en stor kastrull och fyll upp kastrullen med vatten så det täcker hela huvudet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.