Lägg upp potatisenoch häll till sist på de brynta smöret. Skala potatisoch sätt på dem. Bryn smöretNär det är dax att äta lägger du upp en bit torskrygg på varje tallrik, gärna varma tallrikar
Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisenoch hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatisoch ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Riktigt snabblagad lyxmat4 Personer600gr torskrygg25 gr smörpepparotsalt, socker och pepparsalta och sockra torskryggarna några timmar innan det är dags att laga den. Sätt sen på ugnen på 150 grader och ställ in torsken det tar ca 10-15 minuter beroende på hur tjock torsken är (baka den inte för länge utan den skall vara blank och saftig inuti. Bryn under tiden smöret i en stekpanna, passa dig så att det inte bränns, riv pepparoten och servera direkt när torsken är klar 4 P. 600gr torskrygg. 150 grader och
Blandade hackad dill, ett ägg, saften av en halv citron och lite salt i en smal bunke. Serverade torskryggenmednykoktpotatisoch svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.