Det är som en vitaminbomb med granatäpple, tranbär och aprikoser. Strö all torkad frukt, nötteroch granatäpple över kycklingen och grönsakerna och låt det vila några minuter så nötterochfrukt får lite värme
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Efter en halvtimme är det dags att ställa in plåten medrotfrukterna längst ner i ugnen. Skala rotfrukterna, dela dem i lagom stora skivor eller klyftor och lägg dem på en plåt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen medrotfrukteroch sås 125 grader Salta
I fredags njöt jag och sambon en väldigt god middag bestående av tunna skivor ugnsrostade rotfrukter (palsternackan än bäst, mmm) och kyckling som jag panerat mednötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.