En godare variant av smulpajmed en knäckig smak. Servera ljummen med vaniljvisp. I paket frysta blåbär. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka i sig medan man kollar på en lite för dålig film i soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek). Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
(Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. När man mäter upp vetemjöl bör man inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar alldeles för mycket
)(När du mäter upp vetemjölet, undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man automatiskt tar för mycket vilket leder till att det kan vara svårt att få ihop pajdegen och den blir torr
Använd gärna elvisp med vispar så går det snabbt. Rör ihop till en jämn smet med elvispen. (När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket
Jag har nedan beskrivit ett sätt att göra en lyckad smulpajmedblåbär men det finns flera sätt att få till en bra smulpaj utan gluten, mjölk eller vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.