Ta ut laxen i god tid ur kylen så att den är rumstempererad. Lägg upp laxen på ett fat. Strö rädisor, lök, citron och gräslök över laxen och häll på det varma smöret och servera
Ta ut laxen i god tid ur kylen så att den är rumstempererad. Lägg upp laxen på ett fat. Strö rädisor, lök, citron och gräslök över laxen och häll på det varma smöret och servera
Receptet är hämtat ur boken "Lisa på landet" av Lisa Lemke (Bonnier Fakta). Dra av risotton från värmen, rör ner allt kräftkött samt parmesanen och smaka av med salt och peppar
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
Gröp ur kärnorna med en tesked och tärna gurkan fint. Skala gurkan och dela den på längden. Servera laxenmed sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ibland behöver man bara stanna upp och reflektera, eller hur. Recept --> Grekisk kyckling souvlaki medkrispiga feta fries, marinerade grönsaker, vitlöksrostad saffransaioli & rödvinskokta körsbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.