Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Gröpa ur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. Fyllda tomater20 små tomater (välj inte cocktailtomater, de är för små)1 dl crème fraiche1 tsk olivolja½ dl finhackade provensalska kryddor (finns i frysdiskarna)1 vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostSkär av toppen på tomaterna och gröp ur dom
Om pajen ska ätas vid senare tillfälle låter du den kallna, tar den urformen och delar upp den. Värm lite olja i en panna och fräs grönkål och vitlök på medelhög värme till den värsta stunsen gått ur
1. Dela granatäpplet i mitten. 2. Vänd granatäpplet så du har köttet mot handflatan. 3. Banka med en stor sked eller skaftet på en kniv så kärnorna töms från äpplet
Rullen placerades i ugnsform och beplaskades med en halv flaska god Merlot. Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Man är helt enkelt ur fokus. grönsaker, kött (vilt, nöt och fläsk), fågel, fisk, skaldjur, ägg, frukt, bär, svamp, nötter, frön och olika oljor, fina och rena råvaror
Vrid ihop degspiralen till en snurra/knut och placera i pappersformar på en plåt. Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.