Utlovat recept på frestande söndagsstek!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 700 g karré av gris
  • kryddblandning
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk torkad lök
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 3 smulade lagerblad
  • sviskon
  • torkade äppelklyftor
  • 2 syltade ingefärsbitar
  • 175 grader till termometern visar
  • grader
  • 2 timmar Ta ut steken och låt den vila ca
  • 10 minuter under aluminiumfolie innan du skär upp den
  • Sås
  • 5 dl vatten
  • 4 torkade äpplen
  • 5 sviskon 1 litet äpple
  • 1 syltad ingefära
  • 1 oxbuljongstärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-2 msk kinasoya
  • 2 dl vispgrädde
  • lite av gojan som blir i braspannan
  • Blanda samman alla ingredienser utom grädden i en gryta och låt det hela koka ner till hälften återstår.
  • Tillsätt grädden och smaka av med salt och socker.
  • Äppelsallad
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 äpple, gärna gravensteiner, i smala klyftor
  • 2 ananasskivor i mindre bitar
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • torkad dragon
  • Blanda ihop alltsammans och låt det stå en stund i kylen och gona.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.