Vi hade sista kalaset idag - barnkalaset. Tips - blanda ströbröd och kokos för att bröda formen. Lager 1 - Hallonsylt. Lager 2 + fodring innan jag la på marsipan - krämgrädde (=vaniljkräm blandat med vispad grädde)
OK - jag erkänner, mitt bidrag till veckans utmaning kanske inte riktigt är tjejiga smårätter. Ta ett fajitabröd - lägg på grillad kyckling, ruccola, lite honung och till sist lite mozzarella
500-600 g kycklingfilé. 2-3 msk röd curry pasta. 500-600 g kycklingfilé. 2-3 msk röd curry pasta. Något som alltid finns hemma hos oss, som står i kylskåpsdörren – jämt
Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. ca 8-9 dl socker per avrunnen liter saft
Tillsätt sockret under omrörning och koka ytterligare i 15-20 minuter eller tills den tjocknar. Rensa bären från stjälkarna och kör bären i en matberedningsmaskin
Det söta och det syrliga- två av de bästa världar möts verkligen i denna kaka. De röda vinbären sjunger på sin sista refräng just nu så jag passade på att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
RÖDA GRYTAN. Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk
Som vi njutit av hallon, blåbär och vinbär de senaste veckorna- helt fantastiskt. Det söta och det syrliga- två av de bästa världar möts verkligen i denna kaka
Det är meat-free Monday igen och denna gång bjuder jag på ett kanonrecept. 1-2 tsk Sriracha sås (asiatisk chilisås). 1 stor morot (eller 2-3 mindre). Koka sen linserna i ca 7-8 minuter. Häll sen ner såsen och låt allt puttra tillsammans på låg värme i ca 5-8 minuter. Koka sen linserna i ca 7-8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.