En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Nu ska surdegen fått rejält liv och vara redo att användas. Fusk kanske vissa tycker men med lite färsk jäst så funkar det varje gång, även om surdegen för dagen kanske inte är på riktigt humör
Med start på kvällen, degblandning på morgonen och formstjälpning på eftermiddagen (tog här min fru till hjälp) och bakning på kvällen (när jag kom hem från jobbet)
Jag har för första gången bakat surdeg här hemma och lyckats nåt så otroligt bra, att detta känns som jag kommer göra detta varje lördagshelg, när det vankas brödfrukost
Välkommen till jordnötshimlen. 19 Oct. 19. 11. Twitter. Facebook. 1kommentarer. Dessa underbart krispiga kakor kommer jag definitivt duka fram på många fikor framöver
Kan du inte hitta en sådan plats hemma så förvara burken i avstängd ugn. Rågmjöl (ekologiskt)Glasburk (att förvara surdegen i)Degkorgar (för jäsningen)detta är surdegEn surdeg är en blandning av mjöl och vatten som får stå så länge att den börjar jäsa, vildjäst uppstår och börjar föröka sig
Doften ska vara frisk och syrlig, surdegen ska ha samma konsistens som en våffelsmet. Man kan säga att surdegen håller sig i ett vilande läge när du har den i kylskåpet, sen när du tar fram den och sedan bakar vaknar den till liv
Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda. Dessa påminner om dem men jag har försökt öka på mängden fiber genom att både använda havregryn och havremjölk
Hembakat bröd och kärlek. onde degen gör jag nu surdegen. Nu är surdegen klar och jag delade upp den i 10 delar (ca 1½dl) och lägger i 9 burkar och fryser in. 1½ dl av surdegen (1 sats). 1½ dl av surdegen (1 sats)
Tänkte i alla fall att jag skulle avslöja det här med surdegen hur jag gör. Den glutenfria surdegen har en starkare doft (inbillar jag mig i alla fall)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.