I dag tar vi och skålar in helgen här i Mårtenssons kök med en väldigt smaskig drink som vi bjöds på för ett tag sedan av våra vänner, familjen Persson
Vi har precis kommit hem från Valborgsfirandet i Skåne och trots att vi bara har varit nere en dag har vi hunnit med massor av viktiga saker - klapp på en mjuk Isbjörnsmage, lek med syskobarnen och som vanligt har vi ätit en massa god mat
Pressa ur vattnet från spenaten och stek ihop med löken, smula över fiskbuljong. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
(Med isbitar blir den ju utspädd mer än nödvändigt. Och för en alkoholfri variant utesluter du både vodka och vin och ersätter dessa med tex apelsinjuice, limejuice eller fläderjuice
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.