Jag har ett bra recept på påskgodis utan raffinerat socker. Påsken är här och för den som försöker att inte äta socker blir den till ett enda stort orosmoment
När jag var uppe i Stockholm för några veckor sedan och var hemma hos bästa vännerna och åt middag så hade de gjort kokosbollar till kaffet som var riktigt goda
Att temperera chokladMetod med marmorskiva. Finhacka chokladen och värm i vattenbad till 48-50 grader (var mycket noga med att inte en droppe vatten kommer i chokladen)
Ni som har varit här innan har definitivt sett den här chokladkolan förut, den är en stående favorit i alla påsk- och julbak vi tar oss an när vi kusinbakar
Vad som är nyttigt eller inte är ju en definitionsfråga och jag för min del skulle kalla allt som är vansinnigt gott för nyttigt – åtminstone för själen
Förra året gjorde jag två olika sorters påskgodis. Det här var alltså ett riktigt bra val av påskgodis, och än är det ju påsk så jag rekommenderar er att testa detta
Marsipanägg, pralin med flytande apelsinfyllning och ägg av nougat doppade i choklad. Marsipan med bittermandel och vanilj100g mandel70g socker30g vit sirap1 msk hemgjort vaniljsocker5st bittermandlar1msk sötmandelolja1/2 äggvitaSkålla och skala mandeln
Jag brukar inte göra så mycket eget påskgodis, den överdrivna tillgången på påskgodis i affärerna brukar ju räcka mer än väl för att hjälpa påskharen att fylla äggen
En väldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.