Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat
Vi har länge snackat om att vi skulle testa, men allt regn i sommar gjorde att vi tappade lusten. Men så till slut kom sommaren och vi bestämde oss för långgrillning
Äntligen har jag kommit igång med träningen igen. Mjukstartade i onsdags med ett yogapass, det första någonsin, och blev blixtförälskad men också pinsamt medveten om hur osmidig och svag jag är
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och salt och rör om tills jästen löst sig. Blanda i vetemjölet lite i taget men spara ungefär 1/2 deciliter till utbakningen
Här kommer ett riktigt smarrigt bröd som bakas i lergryta. Trots namnet så ska jag inte ta åt mig äran, receptet har jag nämligen fått av en vän med samma fina namn som jag
Det här inlägget blir kanske lite OT eftersom bloggen främst handlar om söta bakverk. men faktum är att jag faktiskt bakar ganska mycket bröd också, helst surdegsbröd (Och japp, jag dricker gärna latte och är lite lätt miljömupp om någon har nån fördom de skulle vilja ha bekräftad
Jag tycker det är fint att välta upp den på ett fat och garnera med nötter, kokosflingor eller bär. När man är sugen på något sött är det väldigt enkelt att göra en sockerfri mugcake med choklad
Det är gott med saffran i mat. Varför använder jag det så sällan då. Inte vet jag. Lördagsmiddagen blev i alla fall en solgul härlighet med krispiga grönsaker och oxfilé i kuber
I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra
Nyår börjar närma sig och det märks att många letar inspiration till nyårsafton. Hade jag gjort som de senaste åren och firat nyår innan den siste december hade ni kunnat få tips på rätter före nyår även i år, men jag gör som ni andra och håller mig till den rätta kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.