1 mellanstor
burk) 500 g torkade fikon 3,5 dl socker 4 dl vatten 1 msk citronsaft från en färsk citron 100 g grovhackade valnötter 0,5 dl sesamfrön 1 msk anisfrön Gör såhär: Skär bort den hårda skaften på fikonen och dela varje fikon i 4 bitar Grovhacka valnötterna och mortla anisfröna. Gör sedan sirapen. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5-6 minuter Rör om då och då. Vänd i fikonen, rör om och låt småkoka på medelvärme i ca 15 min Vänd i anisfröna, valnötterna, sesamfröna och stäng av värmen. Låt svalna och lägg sedan i en steriliserad och ren glasburk. Förvara i kylen, hållbarhet ca 3 månader
Inlägget Världensgodaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. VÄRLDENSgodaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne
Världensgodaste pasta med fläskfilé. Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Världensgodaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet. Det är en av mina alla tiders favoriter och I love it, I love it, I love it
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.