Pajen blir lite knäckig på toppen och nästan lite frasig. Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Jag provade massa olika versioner, experimenterade med olika mängder av olika ingredienser. Men smeten blev alltid antingen för lös och föll därmed sönder i pannan - eller så blev resultatet tvärtom torrt och smaklöst
Jag slänger ofta nötter och fröer i blöt över natten så är de färdiga att användas nästa dag. Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé
När jag bakar med industrijäst, så använder jag generellt sett mycket mindre jäst än vad som finns i de flesta andra recept, där ofta järtmängderna är gravt överdrivna, jag bakar samt nästan uteslutande med kall degvätska
Några av er har kanske undrat hur det gick med den där kalkonen. För vem vet bäst hur en kalkon ska fyllas och tillagas för att bli saftig om inte bästa Jamie Oliver
Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.