Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan. En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T
Omelettrulle medröktskinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
över pajen med bakplåtspapper så den inte blir bränd. Broccoli ochskinka, kan inte bli annat än gott. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En fylld, benfri kotlettrad medröktskinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde medrökt lamm, broccoli soltorkade tomater ochfetaostoch den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli ochrökt kalkon. Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.