Västerbottenpaj med ruccola och svamp
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 vetemjöl
  • 1 vatten
  • 1 gul lök
  • 1 smör, att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blandad svamp
  • 1 riven Västerbottenost
  • 1 rucola (1 påse)
  • 1 salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 vispgrädde
  • 1 äppelcidervinägerSätt ugnen på 225 grader.Skala och hacka löken och stek den i smör tillsammans med pressad vitlök. Rensa svampen och skär den i lite mindre bitar. Häll ner den i pannan med löken och stek till all vätska har reducerats. Skölj rucolan.Blanda smöret med mjölet. Tillsätt vatten och blanda till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 20 minuter.Tryck ut degen i en smord pajform och nagga botten lätt med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Låt det sedan svalna ett par minuter.Vispa ihop ingredienserna till stanningen. Lägg i svamp, lök och rucola. Häll på stanningen och blanda försiktigt så att stanningen kommer ner till botten. Häll osten ovanpå så att den täcker. Ställ in i ugn 20–25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.