Jag lagade ju en massa mat i helgen som var, ja varje helg i och för sig. Perfekt att ha fyllt frysen så att man inte behöver ställa sig vid spisen varje dag, speciellt inte när Peter har varit borta
Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter som man fick när man var liten i skolan. En av dem var moussaka med potatis, grekisk gratäng med köttfärssås, vanligen aubergine, potatis, béchamel och vad det nu är i
Mina omeletter blir sällan perfekta till utseendet, men smaken brukar det inte vara något fel på. Nu när skogarna dignar av svamp passar jag på att laga en lunchrätt från barndomen - fransk omelett med svampstuvning
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.