Rostade bondbönor/nötter etc. Tycker att ni borde testa så snart som möjligt och passa på att äta utomhus innan Sverige ger upp vårenoch återgår till februariväder igen
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
/ Anki och Håkan Rött vin (den ultimata måltidsdrycken). Genast ledde det till en djupare diskussion i vårt kök, hur är det med vatten kanske vi måste ta med det, kan jag verkligen inte leva ett helt liv utan ostbågar, "men citron som är så gott måste ju vara med fast man blir ju inte mätt på det direkt" och kanske vi kan ta hela maträtter istället för enstaka ingredienser
Lägg i smord långpanna, häll över olja/smöroch rör om lite. Smör/olja. Här kommer recept på helstekt rådjurssadel på rotsaksbädd, och två goda såser till, som vi åt vid vårnyårsmiddag
Rostad baguette med ärtcrème och skinka. När såsen rundas av med grädde lyfter det ytterligare. Hacka löken och fräs den i oljan i en kastrull på svag värme ett par minuter
Fanfarer, jubel och tomtebloss. Men Prideveckan inleddes idag så vi passar på att njuta av lugnet och råvarorna en dag när stan inte jublar och kokar över av kärlek och hundratusentals glada, festande människor
Våfflor är härligt att äta både till kaffet med lite färska bär och vispad kokosmjölk eller lite grädde, med en god röra som gör våfflan lite matigare och då passar bra som mellanmål, lunch eller som igår, för oss här Under vårt tak, ett lyxigt fredagsmys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.