Värm ugnen till 250°C. Blanda Quick Jäsblandning med mjölet (ta undan 1 dl till utbakning) i en bunke.
Tillsätt mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg. Klicka i rumsvarmt margarin.
Arbeta degen blank och jämn. Det tar 5 minuter med matberedare eller 8-10 minuter för hand. Mjölk och margarin behöver ej värmas.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Ställ ut bullformar på plåtar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut delarna till två rektangulära plattor. Fördela fyllningen på båda degplattorna och rulla ihop som rulltårtor. Skär varje längd i 20-22 bullar. Lägg bullarna med snittytan upp i bullformarna.
Låt bullarna jäsa i 15 minuter under bakduk. Pensla dom med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen tills bullarna fått fin färg, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Tips! Man kan också rulla ut degen till 40-45 släta bullar. Klipp ett jack i varje bulle och lägg i en klick fyllning och knip ihop bullarna. Samma jästid och gräddningstid som ovan.
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
favoritbullar. Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Vill du göra hjärtformade bullar som jag gjorde denna gången så rulla degen från ena långsidan mot mitten, och lika från andra hållet
I onsdags bjöd jag på avslutningsfika i form av dessa smarriga, lättbakade havretoscarutor. Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen
Vill du göra succé på nästa barnkalas. Ja då ska du baka en slingrig och färgglad ormtårta. Barnens glädje och stora nyfikna ögon när denna tårta dukades fram var oslagbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.