Våra lättbakade bullar
Milda.se
Milda.se

Våra lättbakade bullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 påse Quick jästblandning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 tsk kardemumma
  • malen

  • 1 ägg
  • 150 g Milda mat- och bakmargarin
  • rumstempererat

  • 15-16 dl vetemjöl
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin i folie
  • rumstempererat
  • ¾ dl florsocker
  • ½-1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • malen
  • 1 ägg

Beskrivning

    Värm ugnen till 250°C. Blanda Quick Jäsblandning med mjölet (ta undan 1 dl till utbakning) i en bunke.

    Tillsätt mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg. Klicka i rumsvarmt margarin.

    Arbeta degen blank och jämn. Det tar 5 minuter med matberedare eller 8-10 minuter för hand. Mjölk och margarin behöver ej värmas.

    Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Ställ ut bullformar på plåtar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.

    Kavla ut delarna till två rektangulära plattor. Fördela fyllningen på båda degplattorna och rulla ihop som rulltårtor. Skär varje längd i 20-22 bullar. Lägg bullarna med snittytan upp i bullformarna.

    Låt bullarna jäsa i 15 minuter under bakduk. Pensla dom med uppvispat ägg.

    Grädda mitt i ugnen tills bullarna fått fin färg, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Tips! Man kan också rulla ut degen till 40-45 släta bullar. Klipp ett jack i varje bulle och lägg i en klick fyllning och knip ihop bullarna. Samma jästid och gräddningstid som ovan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.