Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]. Citroncurd3-4 citroner, juice och zest (ekologiska) 150 g strösocker 150 g ägg [3 små]
Den ena var med färska jordgubbar ochlemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Toppa tårtan med riven mörk choklad, mynta och jordgubbar vid servering. Jag fick ansvaret att göra en tårta och valde att göra en choklad ochjordgubbsmousse tårta som blev så himla god
Bra betyg med andra ord. Men när jag skulle börja sammanställa tårtan funkade det inte alls och jag gjorde en nödlösning och den blev inte som jag hade tänkt mig men den blev extremt god och det fanns inte kvar något efter ett dygn
Så jag har nöjt mig med promenader och nu blir det lite lugna styrkeövningar för att hålla igång. Vispa försiktigt ner saft, skal och saft från limen och yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.