Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov. Det är också gott att blanda i lite russin i degen men eftersom att barnen ratar det här så skippade jag det denna gång
russin. Testet av årets julbak fortsätter och idag har det gjorts två fina vörtbröd. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Ta ut o pensla med smält smör. Russin OM man vill. Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Det är fortfarande ett bröd med bra sötma eftersom att ett vörtbröd ska ha det. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Forma till limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt resten av degspadet, kesella, sirap, salt, ingefära, nejlika, pomerans och russin och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.