Här kommer ytterligare ett recept på vörtbröd, denna gång medsurdeg. Koka upp dem i vatten så att de sväller upp och sen tar man och skrapar bort det vita försiktigt med en sked
Njut av goda dofter som sprider sig med det färdiga brödet. Följ instruktionerna till din maskin. Jag värmer vätskan lite och häller i allt enligt listan
Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov. Dessa lättbakade bullar blev supergoda och nästan lite surdegskänsla
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Testet av årets julbak fortsätter och idag har det gjorts två fina vörtbröd. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Ta ut o pensla med smält smör. Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Det är fortfarande ett bröd med bra sötma eftersom att ett vörtbröd ska ha det. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.