Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, krydda med curry, salt och peppar. Stek kycklingen snabbt så den blir gyllen och så gott som genomstekt och vänd den ner i soppan och låt den puttra vidare i några minuter
Häll kokosmjölken över kycklingenoch tillsätt även saft och skal från limen, kycklingfond, finhackad chili, finrivna/pressade vitlöksklyftor och sambal oelek
Pressa limen över kycklingen. Tillsätt olivolja, röd curry, soja, limeoch lite honung. Den första rätten vi gjorde var denna kycklinggrytamedkokosmjölk
Det här är en brasiliansk kycklinggryta där man först marinerar kycklingenmed bland annat färska örter och citron och sedan låter den puttra i kokosmjölkoch cashewnötter
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.