Och man måste äta deras fisksoppa, för den är något av det godaste som går att finna på denna jord. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja tillsammans med räkskal ochsaffran
Servera med gott bröd och aioli. Hacka och fräs 2 vitlöksklyftor, 1 strimlad fänkål och 1 pkt saffran i lite olja. Häll i grönsakerna, 400 g fisk skuren i bitar (3x3 cm) och eventuellt skaldjur. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 4-6 min. 1 paket saffran
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Häromdagen gjorde jag den här fisksoppanmed röd curryoch kokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Rör ner fänkål, timjan och cayennepeppar och fräs i ytterligare ett par minuter. Tillsätt saffran, vin, tomater, vatten och buljongtärningar (börja med två)
Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.