Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. När jag växte upp så var vi alltid ute i skogar och hagar och plockade både frukt, bär och svamp
M frågade imorse när vi gick till skolan om de skulle kunna få leka i skogen i eftermiddag om V hade lust till det och om det blev så kunde kanske jag komma förbi med varsin muffins till dem
Vackeroch höstig persikopaj med kolasmak. Denna soliga söndag avslutas med en persikopaj med kolatouche, jag fullständigt älskar dessa dagar då man har tid i köket att strosa runt och plocka och greja och liksom kreativiteten skapa något under tiden man håller på
Det är en väldigt omtyckt frukt och är efter bananen den frukt, som vi äter mest av i Sverige. Har du frukt, som du själv inte gör av med, ge bort dem till vänner och bekanta eller lämna dem till ett musteri
Man vill ju att det ska vara lyxigt, lite annorlunda, vackertoch så gott såklart. Vi är tre familjer som turas om att hålla i det och då även stå för allt
) Men hösten är ju så mycket mer än det, allt vackert ute, alla toner i höstliga färger, löven som liksom snöar av träden när vinden tar i, all frukt och bär som man har längtat efter
Kantareller är utan tvekan en av de mest omtyckta och välkända svampar vi har här i landet. Uttrycket ”skogens guld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
Strålande solsken och en riktigt vårkänsla som infann sig. Vi hade svågern på besök och han gick loss på alla fruktträd, nu hoppas vi på små täta träd som skall ge massor med frukt i sommar
Lördagsmiddagen blev i alla fall en solgul härlighet med krispiga grönsaker och oxfilé i kuber. Risonin blandas först med saffransgrädde och sedan massor av grönsaker som rostats i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.