Som jag tidigare skrev odlar vi zucchini här i trädgården och om jag förstått det rätt är det skotten som först utvecklar blommor där stammen sedan blir den färdiga grönsaken
Åh så glad jag är över detta beslut, för jäklar vad gott det var. Yeah, vad gott det kan va. Vi hade även svärmor och svärfar runt bordet, och vi tillsammans såg till att inte låtanåt gå till spillo
Så det blev Kasslergratäng, som alla åt med god aptit. Igår efter en tripp till stan, skulle middagen gå snabbt och rask och helst passa alla här hemma
Forma lussekatterna och låt dem jäsa till dubbel storlek. Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Samtidigt som det kan vara bra att äta/dricka snabba kolhydrater efter träningen (så att dina muskler får snabb energi och återhämtning), är det inte bra att äta snabba kolhydrater någon annan tid på dagen om du har viktminskning som mål
Jag har läst olika teorier om detta sätt att äta, där en sida säger att kroppen får vila och rena sig med juicer, smoothies och enkla soppor som är lätt för kroppen att bryta ner med mycket näring
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
Är ni sugna på receptet till någon av rätterna så får ni det här på bloggen. Jooooooo, Tacorullar med guacamole, Kärleksfrikadeller i tomatsås, Lustig lax med grönprickig sås och Söt kyckling med glada grönsaker
Det har blivit rätt lite julmat för oss i årför ovanlighetens skull. Stansa ut rundlar ur kavringen i lagom storlek (jag hittade inte de små runda som funnits förut)
Allt jag gjort har givetvis gett mig kunskap och lett mig till där jag är idag, men för drygt fyra år sedan ungefär kom jag verkligen in i det tänket jag har nu
Utmalningsgrad anger hur stor del av sädeskornet som återfinns i mjölet. Ju mer fiber, fett och protein ett mjöl innehåller, desto lägre GI får det vilket leder till att det tar längre tid för kroppen att bryta ner kolhydraterna och ger ett lägre insulinpåslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.