Vad är ett måste på ert Julbord. Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar
Man känner sig så himla effektiv, fast man inte har stressat ihjäl sig. Idag är det ingen matlagning på gång utan ni skall få ett härligt bröd recept med både russin,tranbär och aprikoser i
Men strunt i vad man borde kalla det. -) Nånting harhäntmed förklädet (eller med mamma) för numera slutar det en bit upp på låren, förut var det i knähöjd
Så fram med kastruller och gryn, kyl och skafferivaror. Precis innan det är dags att ta av från kastrullen rörde jag ner ett medelstort ägg och gjorde hela härligheten än krämigare
Planera matlagningen, börja med det som har längst tillagningstid. På spisen kokar en ratatouille, på grillen ligger kycklingfilè och på bordet står en couscous med soltorkade tomater och pesto
Inte tillräckligt med ägg, yoghurten hade passerat bäst före, vad göra. Skrapa ihop två smörrester, räckte inte fick ta lite bregott, ner med händerna och gegga
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Ner med alla godsaker i grytan och skjuts in i en kall ugn där det får sköta sej själv
Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.