I det ursprungliga receptet, som jag hittade någonstans på nätet (kommer tyvärr inte ihåg vart), så stod det att man skulle ha i tre gånger så mycket hot sauce mot vad jag hade i
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Lägg när den tärnade paprikan och de skivade champinjonerna. Ingredienser för 4 personer300 g skalade räkor eller 600 g oskalade3 msk olja1 msk curry1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar2 paprikor, tärnade100 g champinjoner, skivade1 burk krossade tomater3 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor, pressade3 msk sweet chili sås1 tsk salt1 krm vitpepparGör så härHetta upp oljan i en panna
Denna tonfiskröra med sting blev så otroligt god. Nu har jag gjort den ett antal gånger och tänkte att jag kan ju inte lägga ut ytterligare ett tonfiskrörarecept – men jag måste
Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Behöver jag säga vad det är för typ av recept. Du som gissade tänkte nog rätt, lättviktarmat. Jag gillar dessa recept för de går så racersnabbt att laga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.