Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. Servera den sedan med såsen, färskpotatis, lättkokt sparris och räkor, och du har en härlig festmiddag
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi ochlime. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare
Lägg den ugnsbakade laxen på grönsakerna. Häll över sojavinägretten och servera med nykokt jasminris. Jag tror att det blir mycket godare med kinesisk soja
Lägg den ugnsbakade laxen på grönsakerna. UGNSBAKAD LAX MED SOJAVINÄGRETT, PAK SOI OCHLIME. Både jag och Mattias älskade det, Leon fick nöja sig med spagetti och köttfärssås - vilket han mer än gärna äter
I kombination med två ugnsbakade laxfiler blev det en delikat söndagsmiddag i solen på verandan. Och under tiden paellan värms så ugnsbakar du laxen, tomaterna och den delade limen (citronen) som du alla penslar med lite olivolja och drar över några varv med salt & pepparkvarnen
Så gott och det känns verkligen bra för kroppen. Drick och njut. Jag har verkligen älskat att vi har haft en sådan fin, varm och solig sommar men nu är jag redo för höstväder
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra limeoch kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Tja, jag törs förstås inte utlova att du som Hulken kan lyfta bilar med bara händerna eller skutta en kilometer upp i luften efter några klunkar, men jag törs utlova att du får i dig massor med nyttigheter som är bra för hälsan och som bidrar till att göra dig frisk och stark
Veckans vegetariska recept blir en en linssoppa med kokos ochlime. Denna vecka liksom de flesta andra bjuder inte bara på jobb utan även årsmöte med Sustainergies, filmmyskväll och i helgen har vi planer med syster med familj men vi har inte fått veta vad det är
- ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar. 2 dl gröna ärtor. Dela torsken i bitar och baka den i ugnen på 190 grader ca 8 min. Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör. 2 dl gröna ärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.