Koka upp grädden och mjölken med hälften av sockret. Blanda resterande socker med äggulorna. Fyll en form/plåt med vatten och ställ ner formarna (vattnet ska nå upp till mitten på formen)
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Sätt in en långpanna med hög kanter i ugnen. Häll creme brule smeten i portionsformar. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker
Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem i en ugnssäker form med lite vatten i botten. Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Smält sedan chokladen och blanda den noga med äggmassan. Vispa äggulorna med hälften av sockret. Strö råsocker över puddingarna och "bränn av" dem med gasbrännare så att täcket blir knäckigt, alternativt högt upp i ugnen på grill och hög värme
Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
Sätt in en långpanna med hög kanter i ugnen. Häll creme brule smeten i portionsformar. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker
Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.