Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. 4-5 dl vetemjöl. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt valnötskärnor, havssalt, honung, olivolja och nästan allt mjöl
11-12 dl vetemjöl special. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, 45-60 min. Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i ca 15-20 minuter. 11-12 dl vetemjöl special
Men så hittade jag den där receptfoldern och i den fanns ett recept på små valnötsbullar som verkade mycket gott, så det bestämde jag mig för att testa
Tisdag Bruna bönor med valnötsbullar. Grissinipinnar med smak av timjan16 stugnen 175° 2½ dl vetemjöl2 krm salt1 tsk bakpulver1 msk torkad timjan25 g kallt smör¾ dl kallt vatten------1 msk olivolja att pensla medSätt på ugnen. Rulla ut bitarna till lillfingertjocka längder som är 15-20 cm långa. 2016-01-25 @ 21
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.