Pajdeg. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck degen ut i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter
Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Rensade i mina gömmor för några dagar sedan och hittade då lite bortglömda receptböcker, bland annat en med libanesisk mat och kakor och där hittade jag detta recept som jag bara var tvungen att prova
Ugn 175º. Blanda hackade nötkärnor med kanel och strösocker i en skål. Ställ åt sidan medan smeten görs. Rör smör, farinsocker och strösocker i 5 minuter, använd gärna elvispen
Men det var inte det jag skulle skriva om utan den fantastiska valnötskakan till bästa kollegan. I fredags gick en av mina favoritkollegor på föräldraledighet och det har dels varit lunch ute med jobbet men jag ville göra nåt själv för henne så bestämde mig för att baka en liten kaka
Pajdeg. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och ägg till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Tryck degen ut i en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°. Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.