Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. 125 g smör2 ½ dl strösocker1 dl kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsocker2 ägg1 ½ dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker
Ta av från värmen och rör ner strösocker, salt, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Om du vill vara säker på att inte få klumpar så sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker
När fudgen kokat klart, ta den av spisen och rör i smör, vaniljsocker och ev. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Här har vi lite ett av tre fudge som fanns med på bordet, mjölkchoklad fudge. Jag vispade inte upp den här fudgen så mycket som de andra, vilket resulterade i en mjukare fudge, inte som kola, utan mjukare fudge
vanilj. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.