122-125 grader
försök att inte gå över 125….då blir knäcken så där satans hård att du kanske behöver ett tandläkarbesök sen! Och en sådan dyr historia vill vi ju helst slippa.
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Skär upp i rutor och servera med vaniljsås. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. 1 msk vaniljsocker. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
God med en kula vaniljglass eller en klick grädde. Hej på er,. Redan torsdag, tiden flyger fram. Helgen närmar sig och jag tänkte därför att ni skulle få ett litet desserttips inför denna
Serveras med iskall vaniljsås. Foto. Theres LundénEfter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar att använda vaniljstång i nästan alla mina bakverk men har man inte det funkar det bra med att använda vaniljsocker av god kvalité
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.