En luftig kaka med saftig vaniljfyllning i mitten. På varje halva hälls en vaniljsmörfyllning, sedan läggs de ihop igen och fyllningen kommer gotta till sig ordentligt med den varma kakan
Krämig vaniljkakamed frasig smördeg. Fyllningen är en fluffig pudding med smak av vanilj, supergod. Inlägget Krempita- Vaniljkaka dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Själva degen var lätt att nypa ihop med fingertopparna däremot att forma till rullar var knepigt. Jag fick trycka ihop och arbeta degen en hel del med händerna innan det gick att forma till rullar, rullarna blev korta
Det här är dessutom ett bra grundrecept om man vill göra cookie-pops (kakor på pinne) eller om man vill dekorera kakor med marsipan/sugarpaste eller kristyr
Mellandottern som är 13 år ville baka något och jag föreslog denna vaniljkaka, hon är väldigt noggrann när hon bakar inte alls som jag som oftast hafsar till mina bakverk. Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper
rör ihop det rumsvarma smöret med resten. Här kommer en ful bild och ett mycket gott recept. Mördeg500 g smör10 dl mjöl4 dl socker4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver Fyllning2 dl kesella5 dl créme fraiche4 ägg3 dl socker 1 msk vaniljsockerGör mördegen
Tryck till med en gaffel på varje kaka så det blir ett grovt mönster. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare el för hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.