Saftig, mjuk och ljuvlig vaniljkaka med blåbär. RECEPT PÅ VANILJKAKA MED MANDEL HITTAR DU HÄR. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt
En luftig kaka med saftig vaniljfyllning i mitten. På varje halva hälls en vaniljsmörfyllning, sedan läggs de ihop igen och fyllningen kommer gotta till sig ordentligt med den varma kakan
Krämig vaniljkaka med frasig smördeg. Fyllningen är en fluffig pudding med smak av vanilj, supergod. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper, nagga med en gaffel och baka mitt i ugnen på 200° i ca 15 min, tills de blir gyllene och helt genomgräddade
Själva degen var lätt att nypa ihop med fingertopparna däremot att forma till rullar var knepigt. Jag fick ett tips om ett recept på vaniljkakor som man bakar genom att rulla kakdegen till små rullar, de skär man sedan upp i bitar
Testade även ett recept från Sweetopias, blev goda och bra kakor med det receptet med. Sonen ville att jag skulle baka lite kakor idag och därför fick de bli lite kavlade vaniljkakor, ville också testa att använda mina nya muminpepparkaksmått
Det här är dessutom ett bra grundrecept om man vill göra cookie-pops (kakor på pinne) eller om man vill dekorera kakor med marsipan/sugarpaste eller kristyr
Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper. Mellandottern som är 13 år ville baka något och jag föreslog denna vaniljkaka, hon är väldigt noggrann när hon bakar inte alls som jag som oftast hafsar till mina bakverk
rör ihop det rumsvarma smöret med resten. Här kommer en ful bild och ett mycket gott recept. Mördeg500 g smör10 dl mjöl4 dl socker4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver Fyllning2 dl kesella5 dl créme fraiche4 ägg3 dl socker 1 msk vaniljsockerGör mördegen
Tryck till med en gaffel på varje kaka så det blir ett grovt mönster. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare el för hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.