Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Blanda ihop alla ingredienserna förutom björnbären. 2 ägg2 dl socker1 msk vaniljsocker2 1/2 dl mjöl100 gr smör100 gr vit choklad2 dl björnbärVispa ägg och socker, smält smör och den vita chokladen. Häll i form 20x20cm som är täckt med bakplåtspapper, fördela björnbären över kakan
"Tänk på det innan ni tatuerar in en delfin på axeln" sa psykologen med ett leende. Nu åter till pannakottan som jag smaksatte med vaniljstång som jag köpt med mig från Mauritius när vi var där förra vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.