Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päronmed polkagrisgrädde så är det dags. Skala päronen, dela dem på mitten och kärna ur med hjälp av en matsked
En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.