Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Lägg upp citronpannacotta, strö havresmul runt om och toppa med karamellsås. Jag valde att göra pannacottan för sig och servera med ett havresmul i stället, men vill du göra den i pajvariant tycker jag att du ska kolla in hos Maria
Jag såg Babybossen på bio med två av dem ena dagen och Vaiana med två av dem en annan dag, och så har farmorn tagit dem lite…så stundvis så har det iallafall varit ett bra lov och stundvis så har jag och pappan slitit våra hår ( iallafall jag – han har ju inget
Ställ sedan tillbaka pannan på medelvärmeoch häll i kokosfettet och låt smälta. Idag gjorde jag vaniljyoghurt och crunchmusli från Anna Halléns nya kokobok LCHF för familjenJag ändrade bara små detaljer i muslin som i att ha i choklad och vanilj och byta ut paranötter till hasselnötter
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssåsmed rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Härligt med helg snart, och plusgrader. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Blanda ihop yoghurt och chevré och smaka av med salt och peppar, låt även den vila en stund. Ringla i lite flytande honung i blåbärsmixen och lägg sedan lite blåbärssås på tallriken
Dekorera kakan med färska bär och daimkulor och servera med härlig blåbärssås. Man har arbetat hårt hela veckan och på fredagen vill man bara slappna av, spendera tid med vänner eller familj och jag i alla fall, äta gott
Citronpannacottamed hallonsås och nötbräck. Smakerna och konsistenserna passade bra ihop, den sötsyrliga pannacottan tillsammans med hallonsåsen som också var ganska syrlig
Blanda allt och tryck ut i en form, gärna en med hög, veckad kant. Och trevligt. Tar tar minst en timme innan den fått rätt konsistens, så görs med fördel dagen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.