Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Fördela solroskärnor ovanpå osten. Grädda i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg. 1solroskärnor1. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått somär 7 cm i diameter. Det tar ca 5 minuter
Lägg allt i en mixer och mixa till en sås. Härär två magiskt goda såser till kebab eller grillat. Frugan är grymt duktig på kalla såser, dressingar och vinegretter
Detvarallt jag hade på hjärtat för nu. Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och dethär receptet är väl ungefärdet enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affärensom sålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.