Färskafikonmed gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Det bästa matmässigt med hösten är för min del att den älskade vanliga potatisen kommer tillbaka. En mjölig potatis kokt med mycket salt som fortfarande ryker när man delar den med gaffeln, det kan jag äta rakt av - utan något till och tycker att smaken är ljuvlig
Varmafikon och persikor med gorgonzola och rostade mandlar. På kvällen blev det en riktig höstmiddag med ugnsstekt gårdskyckling, rödbetor och brysselkål
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färskafikon på en frasig smördegsbotten
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Just nu är fikonen så fina och helt oemotståndliga, så det hade jag ett par hemma. Ta bort stjälken på fikonen och skär ett kryss i toppen på dem, inte allt för långt ned (insåg jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.