2 nävar
färsk grönkål (riv av bladen från den träiga stammen och riv i lite mindre bitar)
1 näve
rostade valnötter (rosta några min i en torr stekpanna – gillar ni ej valnötter så testa rosta tex pumpafrön, pinjenötter, solrosfrön eller cashewnötter)
1 vitlöksklyfta
ca 1-2 dl olivolja (mindre mängd för en krämigare pesto, mer olja för en lösare)
Kyckling- ochsötpotatissallad. Toppa med skivad kyckling, fetaostoch resten av dressingen. Mixa samman olja, balsamvinäger, persilja och salt med hjälp av en stavmixer
Blanda grönsakerna med granatäppelkärnor, smulad fetaostoch färsk spenat. Ett nytt och mycket gott tillbehör är denna ljumma sallad med smak av kanel, kardemumma, ingefära och koriander
Servera snitzlarna med gräddsås ochvarma godsaker som du smular lite fetaost över. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Den VARMA smörgåstårtan. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Krydda sist med kryddorna. VarmFetaostsallad. som jag tänkt testa länge, nämnligen varm festaostsallad. Smula ner fetaosten i stora bitar i en ugnssäker form
det som är kvar av baconröranskivade tomaterriven ostStek baconet och i med skivad purjo och svamp. Mosa ihop de kokta äggen med resten av ingredienserna i äggröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.