10,5 tsk
tryffelolja, välj en med lite högre prislapp de är godast
10,5 krm
salt
11 krm
svartpeppar, nymalen
11 påse
lantchips, saltade
12 dl
crème fraiche 0,5 tsk tryffelolja, välj en med lite högre prislapp de är godast 0,5 krm salt 1 krm svartpeppar, nymalen 1 påse lantchips, saltadeSätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till dippen och häll upp i en snygg skål. Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål. Värm chipsen i 1–3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll. Servera direkt.
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Ett bra tips är morot och gurkstavar som ni säkert redan vet men även paprika är super gott att dippa i lite kryddad gräddfil
Oftast äter jag mina älskade chips helt utan någonting till eller bara med creme fraiche. När jag skulle göra den här dippen så skulle det vara en dipp som passade både till chips och till grönsaker då mannen hellre vill dippa morötter och jag själv gärna dippar både chips, morötter och gurka
Så här i fotbolls-VM tider tröttnar man kanske på chipsen framför tv. Jag valde favoriten Finn Crisp - Sesame & Fibre då jag gillar den lite grövre smaken med sesamfrön
Så här dagen efter valborgsfirandet med bästa grannarna, med min galet irriterande pollenallergi och med en universitetsuppgift skriven (jag tycker om att skriva, anser mig inte har några större problem med det alls, men det var nog lite för länge sedan jag skrev med referenser till kurslitteratur) är jag ganska trött
Pensla det med ett tunt lager olja. RECEPT – HEMGJORDACHIPS I MICRON. Men just nu har jag precis lagt barnen, så jag ska kolla så att de har somnat helt innan jag börjar röja=) Men först ska jag nog ta mig ett par chips som jag har gjort idag=)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.