varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Varmrökt lax med basilikasås och ugnsrostade grönsaker, 4 portioner. ca 500 g varmrökt lax. 2 dl lätt crème fraîche. Sätt ugnen på 225°C. ca 500 g varmrökt lax. 2 dl lätt crème fraîche
Rensa laxen och dela den i mindre bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda i laxen, 2 dl ost,den hackade löken och timjan. Strö över 1 dl ost och grädda pajen i ca 20 minuter tills den fått fin färg. 125 g smör. 2 msk vatten. 300 g varmrökt lax. 250 g bladspenat. 2 dl crème fraiche. Ev 1 dl delade räkor
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering. 2 dl creame fraiche
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök. Lägg sedan de båda köttsidorna mot varandra och slå in hårt i plastfolie och låt ligga i kylskåp i 20 timmar. Jag röker sedan laxen i 2/3delar alspån och 1/3 del enspån. Röktiden variera från 2 timmar upp till 4 timmar beroende på hur man vill ha den rökt. 2 dl creme fraiche
½-1 röd chili. 2 msk frysta provencale kryddor. 2 msk olivolja. 2 st nävar rökflis. På med locket och det skall vara medeltempratur i grillen, ca 150-200 grader. Rökfliset kommer igång efter mellan 5-20 min. Fisken låter du ligga ca 40-60 min eller tills den ser fin ut. Smörslungad sparris 2 port. 2 dl creme fraiche. ½-1 röd chili. 3 vitlöksklyftor 2 msk frysta provencale kryddor. 2 msk olivolja. 2 st nävar rökflis. 2 dl creme fraiche
Garnera med gräslök och citron-bitar. Tillsätt laxen delad i små bitar och mixa. 150 g varmrökt lax. 2 msk gräslök. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
2. Skeda blandningen över potatisen och ställ i ugn på 200° c. 600 g varmrökt lax. Tillagning. 1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ugnsfast form
Fördela röran på knäckesticksen strax innan servering. 2012 blev det en finfin laxröra på goda knäckesticks. 200 g varmrökt lax. 2 msk finhackad gul lök. 2012 blev d. 200 g varmrökt lax. 2 msk finhackad gul lök
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t. 2. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. 300 g varmrökt lax. 2 dl creme fraiche. 1/2 – 1 burk röd eller svart rom (den svarta rommen färgar ner creme fraichen så att den blir en ljuslila röra, om du inte gillar det så använd istället den vegetariska tångrommen). 1/2 finstrimlad fänkålsstånd. 12 st rädisor, skivade eller i bitar (vilket var slut i affären, så vi hade i sockerärtor istället). 2–3 msk kapris. 2 msk rödvinsvinäger. 300 g varmrökt lax
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skrubba färskpotatisen, dela den i grovs bitar och koka den i saltat vatten. Köp en varmrökt lax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.