Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Denna dag spenderades tillsammans med M och Dantes kompis E. Det skulle man ha vetat från början för det hade varit häftigt med kort på alla kusiner i samma klädesplagg
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Häll grädde, mjölk ochflädersaft i en kastrull och hetta upp. Häll i limesaftochlimeskal. Ta av från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll i gräddbladningen
Blanda samman den kondenserade mjölken medlimeskaloch saft. Som om det inte räckte med pajen så slog vi till lite extra och slängde på en italiensk maräng, vilket innebär att man vispar äggvitorna med en het sockerlag istället för att vispa vitorna med socker
Tina och skala räkorna. Blanda dessa med rivet skal och juice av 1/2-1 lime, riven ingefära och flingsalt. Skär eventuellt bort kanterna på 4 toast och rosta eller stek. Rivet skal och juice av 1/2-1 lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.