En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckansbröd”
Vilka bröd de vart. Bröden blir ju bara bättre med tiden kan man säga. Rätt så behändig att bara ha bröden eller degen så i kyl och baka av när de behövs
Sambon utbrast förtvivlat att det var tomt i frysen - inget bröd för nästa vecka, hjälp. Jag fixade degen och sambon han kavlade och naggade och "skjutsade" brödkakor - det är teamwork det
Havre- och mandellimpa med gojibär. Det här brödet kom till när jag ville göra en filmjölkslimpa till middagens soppa, men saknade både filmjölk och bikarbonat
(ca 6-7bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Alla recept är gluten- och mejerifria. Det här brödet är så gott. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.