Då var det dags igen för veckansgästrecept som kommer från min storasyster Annelie i Eslöv. 2 ägg. 5-2 msk socker(inte lchf). Ställ väl inplastad i kylen ca 20-30 minuter. 2 ägg 3 dl vispgrädde. 5-2 msk socker(inte lchf)
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 2 msk laktosfri. 2 dl laktosfri mellangrädde
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
2. Jag tänkte att det skulle vara roligt att införa en veckosammanfattning här på bloggen där jag varje söndag listar de 3 mest populära recepten från veckan som gått
Idag är det iallafall tisdag och vi har fnulat på veckans matsedel. 21/2 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 2 msk strösocker ( eller mer om det är syrliga äpplen). 21/2 dl mjölk. 2 stora rivna äpplen. Skala och riv ner 2 äpplen. 21/2 dl vetemjöl. 2 tsk bakpulver. 2 msk strösocker. 21/2 dl mjölk
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
2 gula lökar. 2 dl grädde. 2 msk tahini. 2 dl turkisk yoghurt. 2 gula lökar. 2 dl turkisk yoghurt. Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". 800 g Fläskfärs1 ägg4 dl mjölk1 dl ströbröd1 stor finriven gul löksalt och vitpepparKålröran. sky2 dl gräddemjöl + vattensalt och vitpeppar1 buljongtärningSätt ugnen på 200 grader. Sätt ugnen på 200 grader
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Veckans middag. September 29, 2016 14. 250 g färsk bladspenat. 2 dl finriven parmesanost. Häll av pastan, men spara ca 2 dl av pastavattnet. 250 g färsk bladspenat. 2 dl finriven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.