Vi bestämde också veckansmatsedel. Idag klev jag upp "tidigt" (beror på vem du frågar), iallafall väldigt tidigt för att vara mitt uppe i nattperioden och medföljande dygnsrytm
Har ju inte skrivit ut veckansmatsedel. Mer ont i halsen, kli i öronen och jättesnuvig. Typiskt men inte oväntat, allt sjukt verkar ju fastna på mig nuförtiden och många på jobbet hostar och hostar och snuvar
Den här veckan jobbar jag fem kvällar igen och således bara två middagar hema men har knåpat ihop veckomatsedel med lite smakråd från maken, han får så lov att laga mat från grunden oftare
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckansmatsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde och lite salt, den är helt oemotståndligt god
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.