Veckans tema...bullar av alla de slag..baka bullar....
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Veckans tema...bullar av alla de slag..baka bullar....
  • 9 mars 2015, 00:00
  • Vinnarbullar Lenas Karlsbaderbullar ca 40st
  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 4 gulor 1.5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 17 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 citrons, finrivna skal
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg rörsocker
  •  
  • Ugn
  • Andra pris bullar Saras kladdiga bullar ca 32 st 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 2 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 13 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2.5 tsk kanel
  • 100 g smör
  • 2 dl pekannötter
  •  
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl vatten
  •  
  • Pensling
  • ägg
  •  
  • Ugn
  • Tredje plats bullar Leonoras Jämtländska Hjortronbullar ca 16 st 25 g jäst(dela ett paket på diagonalen)
  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 3/4 ägg, resterande 1/4 till pensling
  • 8-10 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hjortronsylt (1 dl i och 1 dl i senare)
  •  
  • Pensling
  • det 1/4 sparade ägget
  • mandelspån
  • Ugn.225*
  • Fjärdepris bullarna Erikas hallon/lakritsbullar ca 40 st 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3.5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk mald kardemumma
  • 14 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 msk lakritspulver (finns vid bakgrejor)
  • 1 dl fast hallonsylt
  •  
  • Pensling
  • ägg
  • pärlsocker
  •  
  • Ugn
  • Femte plats bullar Pistage och vaniljbullar ca 22 st 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst (skär ett pkt på diagonalen)
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 6 3/4 dl mjöl
  •  
  • Pistagefyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 0.5 dl florsocker
  • 50 g osaltad pistagemandel
  • lite grön karamellfärg
  •  
  • Vaniljkräm
  • 2.5 dl mjölk
  • 1/4 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl socker
  • 3 gulor 3/4 dl majsstärkelse
  • 25 g smör
  •  
  • Pensling
  • ägg
  •  
  • Garnering
  • smält smör
  • socker
  • Ugn.225*

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.